Pass ur ZNO!

 

Часто учнів лякає аудіювання. Однак, все не так страшно, якщо знати умови, за якими воно проводиться і бути готовим. Все, що потрібно пам'ятати:

1) на виконання завдань цієї частини відведено 30 хвилин
2) вам буде запропоновано по черзі прослухати кілька аудіозаписів тривалістю від 10 секунд до 3 хвилин, а потім відповісти на різнопланові питання, працюючи в зошиті;
3) кожен аудіозапис відтворюється двічі;
4) ви можете робити нотатки під час прослуховування.


 
І головне - не хвилюйтеся! Ось деякі рекомендації:

1) Напередодні тестування не перевантажуй мозок. Погуляй з друзями або родиною, відпочинь, почитай книгу або подивися улюблений фільм. Увечері підготуй одяг і документи, щоб не панікувати вранці в пошуках свідоцтва або паспорта.
2) Сконцентруйся! Забудь про всі інші студентах в класі, перед тобою тільки робочий зошит і твої знання, вперед!
3) Пропускай! Спробуй виконувати завдання в 2-3 підходу. Спочатку зроби ті, в яких повністю впевнений / а, це може бути близько 30% тесту: ви витратите на них до 1 хв часу / 1 питання. Не впевнена? Пропускай. У другому підході сосредоточься на те, що здається важким, але насправді просто вимагає трохи більше часу. Виділи до 5 хв на кожне таке завдання. Нарешті зупинись на найважчих, спірних питаннях.
4) Завжди дочитую інструкції до кінця. Розуміти завдання з перших слів і добудовувати закінчення за допомогою власної уяви - це надійний шлях до помилок. Переконайся, що розумієш завдання і знаєш, що, наприклад, there are three choices you do not need to use !
5) Використовуйте метод виключення. Якщо не знаєш правильної відповіді, то можна розпізнати всі неправильні по мірі їх абсурдності.
6) Ніколи не залишай питання без відповідей. Навіть якщо взагалі не знаєш правильного - спробуй вгадати! Раптом в цей день тобі дуже пощастить?
7) Пий воду! Вона допоможе заспокоїтися і поліпшити активність мозку.
8) Вір у себе! Покладайся тільки на свої знання, не намагайся підглянути або списати - це тільки вкраде твій час і може призвести до втрати результатів оцінки.
Дуже сподіваємося, що Лайфхак випускників та поради викладачів допоможуть всім випускникам легко і швидко здати тестування

Так що, keep calm and pass your ZNO! :)


Коментарі

Популярні публікації