8 корисних звичок, які допоможуть вивчити англійську мову

 

1. Проговаривайте про себе свої дії англійською

У російськомовному середовищі відсутність практики є головною проблемою при вивченні іноземної мови. Цю складність легко подолати, якщо промовляти про себе або вголос всі дії на англійськоюDo You Think in English? Here's Why You Should, Plus 6 Steps That Show Exactly How to StartТакий спосіб дозволяє практикувати мову навіть без співрозмовника. Наприклад, збираючись на роботу, повторюйте про себе все, що робите, англійською: «Зараз я надягаю штани і сорочку, взуваюся, закриваю двері, викликаю ліфт» і так далі.

Вчіться думати на цій мові так само, як на рідному. Якщо якісь слова ви не знаєте або забули, скористайтеся перекладачем або Google Assistant. Так ви навчитеся правильно формулювати думки, запам'ятайте нові фрази і в майбутньому будете відчувати себе впевнено під час діалогів з реальними співрозмовниками.

2. Ведіть блог, Instagram, Twitter англійською

Сьогодні багато користувачів ведуть свої блоги, сторінки в Instagram, Facebook або групи в Twitter. Це також легко використовувати для вивчення іноземної мови. Наприклад, ви можете паралельно вести дві групи - російською та англійською. Зовсім необов'язково публікувати великі пости, головне - робити це регулярно, наприклад раз в день. Таким чином ви запам'ятаєте правильне написання слів, навчитеся висловлювати думки «на папері» і спілкуватися з передплатниками.

Крім того, так ви привернете на свій канал нову аудиторію і зробите його більш популярним.

3. Користуйтеся віртуальним помічником

Ще один спосіб почати говорити англійською - застосовувати можливості віртуальних помічників . Зокрема, Google Assistant, Siri, Amazon Alexa і Microsoft Cortana. Вони не тільки вміють знаходити потрібну інформацію, а й підтримують діалог. Регулярно користуйтеся функціями помічника - спілкуйтеся з ним по-англійськи, задавайте питання, намагайтеся зрозуміти відповіді. Головна перевага такого способу - можливість навчитися говорити без акценту.

4. Ведіть щоденник

Ефективний спосіб вивчити іноземну - вести щоденник. Купіть красивий блокнот і кожен день записуйте свої бажання, думки, справи англійською. Нехай це буде всього п'ять невеликих пропозицій, але так ви зможете швидше вивчити мову. Не звертайте уваги на помилки, поставтеся до цього, як до розмови з близьким другом, який завжди зрозуміє. Ваша мета - писати. 

5. Слухайте аудіокниги на англійській

Аудіокниги - геніальний винахід, яке залучає до «читання» навіть тих, хто цього робити не любить. Користь аудіоматеріалів у вивченні мови складно переоцінити. Вони допомагають сприймати іноземну мову на слух, знайомлять з новими словами, дозволяють краще засвоїти розмовну мову.

Вибирайте книги в залежності від свого рівня англійської . Для початківців підходять історії про Гекльберрі Фінна або Олівер Твіст . Для середнього рівня можна вибрати, наприклад, « Секретний сад » або « Троє в човні, не рахуючи собаки ».

Сьогодні існує безліч сайтів, де можна завантажувати або слухати аудіокниги абсолютно безкоштовно:

6. Вивчайте англійську граючи

Вивчати англійську можна навіть під час невеликої паузи або відпочинку. Розвивайте пам'ять, швидкість реакції і увагу за допомогою міні-ігор на Wikium або Learnenglishkids . Виберіть англійську версію сайту і приступайте до виконання завдань. Необхідність без зволікання вирішувати головоломки сприяє швидкому вивченню нових слів і термінів. Крім того, можна грати в улюблені комп'ютерні ігри англійською. Цей спосіб допомагає одночасно відпочивати і вчитися.

7. Дивіться серіали і фільми англійською з субтитрами

Ще один ефективний спосіб вивчити мову - дивитися англійські серіали із субтитрами. Це допомагає сприймати іноземну мову на слух, знайомитися з написанням нових слів і відточувати правильну вимову.

Для початківців підійдуть серіали «Друзі», «Відчайдушні домогосподарки». Для середнього рівня - «Офіс» і «Картковий будиночок». Почути даний британська вимова можна в серіалах «Шерлок» і «Абатство Даунтон».

В інтернеті можна знайти безліч сайтів з фільмами, серіалами та іншими відео англійською. Ми пропонуємо почати перегляд з:

8. Співайте разом з улюбленим виконавцем

Пісні - це теж відмінний спосіб вивчити англійську. Підспівуйте улюблену групу або артисту - таким чином ви вивчите слова, зрозумієте, про що текст, потреніруете вимова.

Багато текстів пісень представлені на сайтах:

Також за допомогою програми Shazam . Воно не тільки шукає композиції, але і завантажує слова до них і дозволяє співати разом з виконавцем.

Головне в вивченні будь-якої мови - системність. Введіть у ваше життя ці звички і незабаром ви помітите, як збільшився словниковий запас, покращився вимова і розуміння англійської мови. І такі заняття не зажадають багато часу і зусиль.

Коментарі

Популярні публікації