10 мультсеріалів, які допоможуть дошкільнятам вивчити англійську мову

Мультфільми, які дивляться діти, надають на них величезний вплив. Американські батьки, наприклад, зауважують , що завдяки серіалу про свинку Пеппі їхні діти стали розмовляти з британським акцентом. Чому б не використати силу мультиків на благо? «Мел» вибрав ті, які допоможуть найменшим дітям освоїти ази англійської мови. Потрібно тільки натиснути play!

1. «Hello Happy Rhymes» ( «Привіт, веселі рими»)

Кожна серія складається з двох частин: короткої історії та пісні за її мотивами, де повторюється лексика з першої частини. Цей музичний серіал підійде для найменших учнів: у нього дуже простий сюжет і короткий хронометраж. Кожна серія триває близько трьох хвилин.

2. «Muzzy in Gondoland» ( «Маззи в Гондоленде»)

Серіал про зеленого прибульця Маззи, який приземлився в містечку Гондоленд і постійно потрапляє в безглузді ситуації, тому що не знайомий з місцевими звичаями. Мультики можуть здатися досить довгими, хоча в середньому серія триває всього від 8 до 14 хвилин. Але і говорять персонажі дуже повільно. Загальновживаним лексику, яку використовують герої, повторюють в кожній серії по кілька разів на різних ситуаціях. Так що мультфільм підійде і для самих маленьких, і для тих, хто хоче потренувати «наслушанность» і попрацювати над вимовою.

3. «Gogo's Adventures with English» ( «Пригоди Гого в країні англійської мови»)

Старий, але милий мультфільм про маленького червоного дракона. З нього можна починати вивчення мови. Він йде в комплекті з підручником «Gogo Loves English», тому після кожної пройденої теми можна включати певну серію, де говорять про їжу, школу або іграшку. Герої використовують американський варіант англійської мови.

4. «50 minutes Kids cartoon Dialogues» ( «Діалоги англійською для дітей»)

У цих коротких мультфільмах головне, як можна здогадатися з назви, - діалоги, а не сюжет. Герої - Попелюшка, Піноккіо, Пітер Пен і інші знайомі дитині казкові персонажі - в основному ставлять один одному прості запитання на кшталт «Що це?», «Котра зараз година?» або «Це твоє?». За відповідями можна вивчити базову лексику і поширені в розмовній мові фрази.

5. «Kids Stories» ( «Історії для дітей»)

Кожна серія навчального серіалу від Британської ради присвячена одній темі - наприклад, можна вивчити елементарні слова, щоб розповідати про космос і кольорах. Також у Британської ради є схожа серія мультфільмів, тільки музичних: кожна серія - нова пісенька, а незрозумілі слова можна прочитати на субтитрах.

6. «Peppa Pig» ( «Свинка Пеппа»)

Про «Свинку Пеппі» не чув, напевно, тільки той, хто провів останні 10 років на безлюдному острові. Багато в чому завдяки величезній кількості мемів, до якого сам мультфільм має мало відносини. Він підійде, щоб вивчити шаблонну лексику для початківців: слова багаторазово повторюються в серіях, а спрощений сюжет від неї не відволікає. До речі, мультфільм підійде не тільки для тих, хто вивчає англійську: «Свинка Пеппа» переведена на більш ніж 40 мов.

7. «Puffin Rock» ( «Тупик»)

З цього ірландському мультфільму про маленького глухого кута добре вивчати лексику по темі природи і навколишнього середовища. Пташка відправляється гуляти по лісі або грати в снігу, а по шляху знайомиться з іншими тваринами і дізнається багато нового про природні явища. Всі тварини в мультфільмі жахливо милі, так що дорослі ризикують самі над ним зависнути.

8. «Start English»

У двохвилинний серіях хлопчик знайомиться з навколишнім світом: вчиться малювати і розрізняти кольори, ходить в зоопарк, заводить друзів. Слова по темі повторюються по два рази: спочатку в реченні, а потім окремо з картинкою, щоб дитині було легше співвіднести слово з предметом.

9. «Simon» ( «Саймон»)

Мультфільм про кролика Саймона, його сім'ю і друзів підійде для тих, хто вже непогано розуміє англійську мову: герої говорять досить швидко. Сюжет серіалу побудований навколо повсякденних ситуацій, наприклад ігор з друзями або походу на тренування в басейн. Відповідно, в ньому багато потрібної повсякденної лексики.

10. «English Animated Stories for Kids» ( «Мультики англійською для дітей»)

На YouTube-каналі Kids Hut викладені мультфільми про хлопчика Тофу і дівчинці Тіа, яка на кожен його каприз або небажання щось робити розповідає йому казку. А в підсумку вони разом виводять з неї мораль. Наприклад, що потрібно бути справедливим до кривдників або допомагати іншим. Серії в середньому тривають по 15 хвилин і підійдуть для дітей постарше з досить великим словниковим запасом.


Коментарі

Популярні публікації